Art to Be Facilitators

Ann Simons

Ann Simons (1980) is voormalig topjudoka en ondernemer. Op de Olympische Spelen in 2000 haalde ze op 20-jarige leeftijd een bronzen medaille. Daarnaast was ze Europees kampioen, haalde ze medailles op wereldbekers en was ze ook tien keer Belgisch kampioene.

Na jaren van blessures en mentale druk, stopte ze in 2006 met judo. Na haar carrière zocht ze haar weg in het bedrijfsleven.

Nu is ze ondernemer, talentcoach en auteur.

Als ondernemer is ze managing partner van Wingmen, een groep van communicatiebedrijven met als DNA ‘jonge mensen vanuit hun droom en passie kansen geven tot het ondernemerschap toe’. Hierbij mag het persoonlijke welzijn niet uit het oog verloren worden.

Als talentcoach coacht ze jonge ondernemers, sporter, leiders/managers en high potentials om hun droom te realiseren, met een grote focus op het evenwicht tussen het najagen van dromen en hun eigen persoonlijk welbevinden.

In 2020 schreef ze hierover ‘de zachte weg’. Ze gebruikte haar ervaringen als topsporter, talentcoach en ondernemer als inspiratie. Het werd hierdoor een reisverslag van wat ze geleerd heeft en waar ze parallellen ziet.

In 2021 getuigde Ann over haar eigen topsportervaringen in De prijs van de winnaar, en adviseerde ze de makers doorheen het hele productieproces.

Missie

Anderen gidsen en inspireren een balans te vinden tussen het streven naar tastbaar resultaat en persoonlijk welbevinden (de zachte weg).

Met andere woorden ik wil als katalysator en omdenker bij anderen het zaadje planten om HUN droom waar te maken, zonder dat ze hiervoor teveel hypotheek leggen op de toekomst.

Visie

 • Gidsen: samen met de ander ontdekken wie hij/zij is EN welke doelen hij/zij heeft.

 • Omdenken: empatisch luisteren, gedachten structuren en helder teruggeven.

 • Inspireren: schrijven/coachen/opleiden om mensen de kracht te geven een stap te zetten.

Op dit moment

 • Managing Partner en founder Wingmen

 • Auteur ‘de zachte weg’

 • Talentcoach

 • Co-founder Art to Be

Talent in 5 woorden

 • Katalyseren

 • Bestuiven

 • Vlinderen

 • Inspireren

 • Klankborden

Karen Geöcze von Szendröi

Karen Geöcze von Szendröi (1979) was 23 toen ze bij Telenet plots een team van 40 mensen aanstuurde. Zonder enige ervaring rond teams leiden kwam het operationeel aansturen van een groep op haar af, het coachen en begeleiden van mensen in een organisatie in volle expansie, omgaan met conflicten en weerstand. Verandermanagement werd dagelijkse kost en het is in de telecomsector (en zoveel andere sectoren) sindsdien niet meer anders geweest. Het ‘alle ballen in de lucht houden’ syndroom – en ontdekken dat dat niet gaat – diende zich aan het werd een persoonlijk ontwikkeltraject van ondertussen bijna 25 jaar naar balans creëren. Balans tussen je eigen ambitie helder krijgen en zin geven aan wat je doet. Je eigen ‘why’ (positieve impact op het welzijn van de werkende mens) laten rijmen met je omgeving. Een gezond evenwicht vinden tussen spanning en ontspanning. Graag ja zeggen op alle kansen die zich aanbieden en tegelijk bewust oefenen op neen zeggen en grenzen leren aangeven. De klassieke balans tussen werk en privé vinden om dan te ontdekken dat die continu fluctueert. Bij iedere levensfase hoort weer de gekende zoektocht naar evenwicht. Het leven is een constante zoektocht. Karen leerde plezier te beleven aan het zoeken. Minder is meer. Iets is nooit af.

Om zich verder te verdiepen in teamdynamica trok Karen naar Stockholm (Hyper Island) en Las Vegas (Zappos) en leerde van organisaties die een voorbeeld zijn voor velen als het aankomt op customer & employee engagement. Het materiaal en de inzichten werden vertaald naar de change trajecten die ze begeleidde in vooral Limburgse organisaties en wierpen hun vruchten af. Complexe teamdynamieken werden haar expertise. Karen ging ooit met een team aan de slag dat intern was opgegeven. Ze waren vastgeroest, alle glans verloren en negativiteit weelde tierig. Verschillende leidinggevenden hadden zich over het vraagstuk beraamd en ten einde raad de handdoek in de ring geworpen. Met de nodige ruimte, open dialoog (en álles te benoemen), in te zetten op vertrouwen, maar ook op conflicten durven aangaan, slaagde Karen erin ze één voor één in beweging te krijgen. Inzetten op gezonde teamdynamieken en bouwen en ijzersterke teams werden Karen har handelsmerk. Recent vervulde Karen ook HR-functies a.i. voor Monard Law, Contact Tracing Center en Carglass.

Na 6 jaar als Change en HR-consultant werd de overstap naar de Flexorius Academy een logische volgende stap. Flexorius staat voor samen groeien, voeten op de grond, ondernemen, ontwikkelen en ondersteunen. Waarden waar Karen zich meteen in kon vinden en haar overtuigden om de Flexorius Academy verder uit te bouwen. Vandaag is ze de drijvende kracht achter de Flexorius Academy. Ze geeft opleiding over zowel Leiderschap, Communicatie en Teamdynamiek als over HR-thema’s. Altijd vanuit een passie voor mensen, hun talenten en hun unieke verhaal.

Met een oude familiegeschiedenis, -waarden en -tradities als achtergrond heeft Karen ook oog voor wat mensen drijft. Waarom doen we wat we doen? Als we onze patronen en systemen beter begrijpen, leven we een stuk bewuster. Het helpt in keuzes te maken welke weg jijzelf wil bewandelen en welke niet (meer)? Wat wil je verwezenlijken, achterlaten en doorgeven aan de volgende generatie? Echt stilstaan bij jezelf is in het begin best spannend. Uiteindelijk brengt het aanvaarding en rust.

En die diepe rust mogen ervaren is waar Art to Be ook voor staat. Een intens persoonlijk ontwikkeltraject met voldoende ruimte, rust en zorg waar velen naar verlangen.

Met Ann Simons vond Karen de ideale partner om deze opleiding vorm te geven. Er zijn wat gelijkenissen die voor verbinding zorgen, en tegelijk ook grote verschillen die boeiende gesprekken opleveren. Opnieuw die balans. Helemaal Art to Be.

Missie

Positieve impact creëren op het welzijn van mensen op de werkvloer.

Op dit moment

 • Drijvende kracht achter Flexorius Academy

 • Organisatiecoach met aandacht voor de interne en externe klant

 • Businesscoach gepassioneerd door dynamieken

 • Co-founder Art to Be

Talent in 5 woorden

 • Oog voor systemen en patronen

 • Aandacht voor grenzen

 • Luisteren zonder oordeel

 • Praten zonder moeilijke woorden

 • Aanreiken van balans en rust

Ann en Karen van Art to Be

Previous Next Close